top of page
audience-1835431_pexels.jpg

Muziekles


Lijkt het je leuk om zelf muziek te maken?

Bij CultuurPerron kun je (bijna) alle soorten muziekles volgen, in je eigen muziekstijl. Of dat nou blaasmuziek, slagwerk, (bas)gitaar, viool of piano is.

We organiseren geregeld voorspeeldagen, activiteiten en geven tips waar je podium ervaring op kunt doen.

Naast volledige (jaar)cursussen is het ook mogelijk om korte of combi cursussen te volgen. Bijvoorbeeld om de week.

Voor beginners die willen ontdekken of muziekmaken bij hen past zijn er regelmatig CP-TalentOrkest projecten. Gevorderde muzikanten die graag samenspelen kunnen lid worden van de CP-Bigband.

Gemeenten stimuleren muziekles d.m.v. subsidies (zie tarieven).
 

Mensen met een krappe beurs kunnen in aanmerking komen voor een extra tegemoetkoming. De links hiervoor staan onderaan deze pagina vermeld.

Hoe werkt het?
 
Hoe werkt het?
 

1. Reageer via het inschrijfformulier.

2. Ben je lid van een aangesloten vereniging? Kies dan 'via vereniging'.
3. Vermeld bij lesvorm het gewenste aantal lessen.

4. Vermeld andere wensen of opmerkingen bij “bijzonderheden”.

5. Na inschrijving neemt een muziekdocent contact met je op. Samen bespreken jullie de mogelijkheden, eventuele bijzonderheden en het lesmoment. Daarna wordt je inschrijving definitief.

Als het niet lukt om met de docent overeenstemming te bereiken over het lesmoment, dan vervalt de inschrijving en heb je geen verplichtingen!

Sommige cursussen worden gegeven via een muziekvereniging. Ook dan schrijf je je in via het inschrijfformulier. Kies je vereniging in de lijst of vermeld deze bij bijzonderheden.

De inschrijfprocedure voor een kindercursus die via een school of vereniging wordt gecoördineerd kan afwijken, zie pagina van de betreffende kindercursus.

Instrument

Een instrument kopen of (tijdelijk)huren? De docent kan advies geven.

Proefperiode en betalingsplicht

Voor volledige en halve muziekcursussen* hanteren we een proefperiode van 6 lessen. Indien je binnen deze periode wilt stoppen, moet je je uiterlijk vóór de 7e les schriftelijk afmelden (kan per e-mail) bij onze administratie én bij de docent.
Je betaalt dan alléén de gevolgde lessen

Zonder tijdige afmelding verbind je je na de 6e les automatisch aan de betalingsverplichtingen voor de door jou aangevraagde lessen.

 

Bij korte (kinder/groeps)cursussen of minder dan 18 lessen (15 in Peel en Maas) geldt géén proefperiode. Lees vooraf de algemene voorwaarden!

Werkgebied
Professionele docenten
 
Meer weetjes over muziekles...

We werken uitsluitend met professionele, gediplomeerde zelfstandige muziekdocenten die beschikken over een geldige VOG.

CultuurPerron is een erkende CbCt-gecertificeerde cultuurinstelling, aangesloten bij de landelijke branche-organisatie Cultuurconnectie.

Voor wie?

Onder het motto 'een leven lang muziek' verzorgt CultuurPerron muzieklessen voor alle leeftijden. Voor de jongste kinderen vanaf 2 jaar zijn er leuke korte muziekcursussen zoals Berenbotje en Kortjakje. Deze zijn ook te boeken als groepslessen door verenigingen, stichtingen of scholen. Voor kinderen vanaf groep 4 is er MusicBase, de ideale start als ze een instrument willen leren bespelen.

Daarnaast verzorgen we instrumentale cursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen. De subsidiemogelijkheden kunnen verschillen per gemeente. Heb je vragen over muziekles? Stel ze via het antwoordformulier.

Leslocaties

De lessen worden gegeven in verenigingslokalen, scholen en gemeenschapshuizen in de aangesloten gemeenten.

Werkgebied en tarieven
CultuurPerron is een subsidiegerechtigde partner voor de gemeenten Beek, Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Peel en Maas en Sittard-Geleen. De regelingen verschillen per gemeente. De ene subsidieert bijvoorbeeld alleen verenigingsleden, de ander alleen muziekles voor kinderen. Ook als je niet in het werkgebied woont kun je les bij ons volgen. Vind je tarief onder de knop onder aan de pagina.

Theoriecursussen en muziekexamens
Als leerlingen een bepaald niveau hebben bereikt, kunnen ze een landelijk erkend muziekdiploma behalen. Meer informatie >
 

Muziekinstrumenten aanschaffen of huren?

Wij verhuren géén muziekinstrumenten. De docent kan je advies geven over goede (beginners) instrumenten of waar je op moet letten als je een (2e hands) instrument wil aanschaffen of huren. Sommige instrumenten zijn in verschillende maten verkrijgbaar, passend bij je lengte en grootte van de handen. Ben of word je lid van een vereniging? Dan wordt het instrument meestal in bruikleen gesteld door die vereniging.
 

Méér uitleg over subsidies, werkwijze en groepslessen vind je op de pagina: Cursusinfo en Aanbod >

Subsidie mogelijkheden of tegemoetkomingen:

- Subsidie regelingen per gemeente >

- Jeugdfonds Sport en Cultuur >

- Volwassenenfonds Sport en Cultuur >

- Werknemers van bedrijven aangesloten bij FSI >

bottom of page