top of page
audience-1835431_pexels.jpg

Cursusinfo en aanbod

CultuurPerron verzorgt vrijwel alle soorten muziekles voor beginners en gevorderden.
Op verschillende locaties in de gemeente Beek, Echt-Susteren, Maasgouw, Leudal, Peel & Maas en Sittard-Geleen. De lessen worden gegeven door professionele muziekdocenten.

Het is óók mogelijk om tussentijds in te stappen, halve cursussen of losse (proef)lessen te volgen. Geef dit dan aan in het opgave formulier.

 
Aanbod
Je kunt vrijwel alle soorten muziekles bij ons volgen in je gewenste muziekstijl. Voor blaasinstrument als saxofoon, klarinet, trompet, dwarsfluit of hobo en natuurlijk kun je bij ons terecht voor blokfluitles, piano, cello, viool, contrabas, akoestische of elektrische gitaar, basgitaar, drumles, slagwerk, accordeon etc.
Muzieklessen zijn in principe individueel, maar kunnen desgewenst ook in groepjes gegeven worden. Kindercursussen voor de kleinsten en MusicBase (blokfuitles) zijn in groepsverband.
De docent kan je helpen om favoriete muziekstukken uit te zoeken of je voor te bereiden voor een concert. In het inschrijfformulier vind je de meest gangbare cursussen. Staat je gewenste cursus er niet bij? Of heb je speciale wensen? Geef dit dan aan bij 'bijzonderheden' of stuur een aanvraag via het contactformulier onderaan de pagina.
Probeersessies en Ongekend Talent Strijkorkest

Volwassenen die nog nooit muziek hebben gemaakt, een oude hobby op willen pakken of eens een ander instrument willen uitproberen kunnen deelnemen aan het Ongekend Talent Strijkorkest. In enkele lessen leer je basis vaardigheden en aan het einde van het project treedt je op met een heus orkest. Iedereen kan meedoen, ook al kun je geen noot lezen.

Je kunt ook een probeersessie voor een muziekinstrument boeken, bijvoorbeeld inschrijven voor 10 lessen.

 
Samenspel en solo voordrachten
En wil je eens samenspelen? Vraag dan naar de mogelijkheden bij je docent. We organiseren ook regelmatig voorspeeldagen waarbij je podiumervaring kunt opdoen en je vorderingen kunt tonen aan familie of bekenden.
 
Gevorderde muzikanten
Als je een bepaald niveau behaald hebt kun je deelnemen aan theoriecursussen, muziekexamens en lid worden van een orkest, zoals bijvoorbeeld onze CP-Bigband. Ook kun je deelnemen aan open podia of muziekconcoursen. Op onze facebook-pagina delen we graag dit soort activiteiten.
(Voor organisaties: tag ons in je pagina en wij delen het graag!)
Tarieven
Wij hanteren voor alle soorten lessen hetzelfde uurtarief. De tarieven per categorie kunnen toch verschillen, omdat gemeenten subsidies geven op muziekles. En leerlingen t/m 20 jaar hoeven (landelijk) geen BTW te betalen.
Op de pagina 'Tarieven' vind je de lesgelden per gemeente en per categorie. Hierin zijn eventuele subsidies verrekend.
Werknemers van bedrijven aangesloten bij FSI kunnen een tegemoetkoming op lesgeld krijgen: zie de website van FSI >

TEGEMOETKOMING VOOR MENSEN MET EEN KRAPPE BEURS:
Op onderstaande sites vind je de voorwaarden en kun je je (mogelijk) aanmelden voor een financiële tegemoetkoming:
Voor kinderen: www.samenvoorallekinderen.nl
Voor volwassenen: www.volwassenenfonds.nl

 
Gemeenten dragen bij aan muziekles!

CultuurPerron is voor een aantal gemeente subsidiegerechtigde partner. Dat wil zeggen dat je mogelijk korting krijgt op muziekles! Elke gemeente heeft een ander beleid, daarom kunnen tarieven, cursusduur en seizoen verschillen per gemeente en per jaar.

Kijk in onderstaand schema of je voor subsidie in aanmerking komt en wanneer de cursussen in jouw buurt starten. Uitleg over subsidies vind je ook op de tarieven pagina's.

bottom of page