top of page
970940.jpg

CULTUUREDUCATIE

Voor scholen, BSO's, verenigingen en stichtingen

CultuurPerron organiseert muzikale, creatieve en actieve projecten met een educatief karakter voor basisschoolleerlingen (groep 1 t/m 8) en voortgezet onderwijs in Limburg. Onze cultuurmakers ontwikkelen elk seizoen leuke projecten.
 

Er is keuze uit een standaard aanbod en we verzorgen activiteiten op maat rondom een thema. Indoor, outdoor of zelfs online. Iets voor jouw school of organisatie? Vul het contactformulier in en wij nemen contact op om de wensen en ons aanbod te bespreken.

 

Wat is cultuureducatie? >

Standaard aanbod >
Maatwerk >

Partners >

 
Wat is cultuureducatie?

Cultuureducatie is het leren, ontwikkelen en stimuleren van en met (podium)kunst en cultureel erfgoed. Tijdens korte trajecten of workshops gaan leerlingen aan de slag met taal, kunst, muziek, drama, media, beweging of een combinatie van kunstvormen. Dat kan aan de hand van een vooraf bepaald thema, met aanvullende leerdoelen of bezoeken aan locaties, musea of instellingen.

Doelstellingen en effecten van cultuureducatie zijn:

- Actief leren kijken, luisteren, samenwerken, waarderen en genieten

- Prikkeling van zintuigen en het aanwakkeren van talenten 

- Bevordering van maatschappelijke en sociaal-emotionele aspecten 

- Het stimuleren en ontwikkelen van creatieve denkwijzen en vaardigheden

- Bevordering van algemene kennis en begrippen

- Persoonlijke ontwikkeling

- Toepassing van bovenstaande doelen en effecten op andere leergebieden.

Meer over 'Beter leren en onthouden met kunst', onderzoeken en effecten over dit onderwerp vind je a.o. op de website onderwijskennis.nl.
Zie het artikel Cultuureducatie draagt bij aan leeropbrengsten >

Hoe werkt het?
 

Stel je vraag of laat een bericht achter via ons contactformulier. Onze coördinator Cultuureducatie neemt contact op om de wensen en mogelijkheden te bespreken.

Werkgebied

CultuurPerron werkt hoofdzakelijk in Limburg. Als subsidiegerechtigde partner voor muziekles in de gemeenten Beek, Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Sittard-Geleen en Peel en Maas.
Cultuureducatie projecten en workshops kunnen er in dit kader ook als groepsactiviteit voor verenigingen en stichtingen aangeboden worden.

Cultuureducatieprojecten op scholen zijn niet gebonden aan dit werkgebied. Scholen, verenigingen en andere instellingen kunnen zelf bepalen waar ze cultuureducatie inkopen.

Doelstelling en samenwerkingsparners

CultuurPerron werkt graag aan initiatieven om muziek en cultuur te stimuleren. In dat kader hebben we een samenwerkingsverbanden met andere organisaties:

- Stichting Cultuur in Uitvoering (voor cultuureducatie projecten in Sittard-Geleen);

- Bureau Negen (organiseert o.a. activiteiten voor kinderen in Leudal);

- Wel.kom (Welzijns organisatie voor de gemeente Maasgouw);

- DOEN! (Midden-Limburg);
- De Domijnen (westelijke mijnstreek).


Ook vervullen we de taak van Combinatiefunctionaris Cultuur voor de gemeenten Leudal en Maasgouw. Hierbij werken we samen met meerdere cultuurpartners en aanbieders. Meer hierover vind je op de pagina Cultuurcoaches.

 

Cultuurpartners

Voor de uitvoering werken we werken samen met professionele docenten en cultuuraanbieders.

CultuurPerron is aangesloten bij de landelijke vakorganisatie Cultuurconnectie en is een erkende CbCt-gecertificeerde cultuurinstellingen.

Vakorganisaties:

- Cultuureducatie met Kwaliteit >

- Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurkunst >

- Cultuurconnectie >

Wat is Cultuureducatie?
Hoe werkt het?
bottom of page